Før kurs Baby
Før kurs Baby
Før kurs Baby
Viktig informasjon før oppstart av kurs, forberedelser hjemme og generell informasjon.

Forberedelser hjemme før dere kommer på kurs

 Før dere skal begynne på kurs, er det noen ting som det er lurt å øve på hjemme. I disse videoene ser dere litt om hva dere kan øve på.
 
Før første kurs, se særlig "forberedelser hjemme før kurs" !
 
 
 Ellers er det generelt lurt å øve på: 
- Å få vann på hele kroppen i dusjen, og på håret hvis man synes det er ok.
- Øve på å dusje med babyen på armen eller liggende på gulvet (obs! Husk at babyene blir veldig glatte hvis de får såpe på seg!)
 
 Hva kan dere forvente å lære? 
  
På babysvømming er målet at barn og voksne skal få en halvtime med kos og samvær – en pause fra hverdagen. Det er derfor viktig for oss at ingen barn eller voksne føler at de blir presset til å gjøre ting som de ikke er klare for. Men det er litt feil å kalle det babysvømming, ettersom ingen babyer lærer å svømme på kurs! Det dere sammen lærer er vanntilvenning og begynnelsen på selvberging. 
 
De 3 viktigste elementene i babysvømming:
 
- Babyen og den voksne får en ½ times kos i vannet.

- Vanntilvenning – gjøre barna trygge og selvsikre i vannet. Slik at bading og svømming blir gøy!

- «Øve» selvberging -ved å returnere mot kant av bassenget samme vei som der babyen ”hoppet” fra. På den måten vil de selv klare dette etter hvert.


Vi gjør vårt beste for at alle de som går på våre kurs skal føle at de blir sett og får undervisning som er tilpasset det  nivå de er på. Samtidig så er det viktig for oss at de som går på de forskjellige kursene er på mest mulig likt sted slik at alle får både utfordring og oppmuntring. Vi skjønner at det av og til kan være vanskelig å få til den tiden dere blir anbefalt, men ber allikevel om at dere prøver gruppen før dere bytter.
 
 
Praktiske opplysninger
 

 Parkering

Sunnaas. 
Det er gratis parkering i området mellom Nesoddtunet og Rema, og det er god plass. Vær vennlig og respekter skiltbegrensningene angående parkering i området (henstilling på vegne av Sunnaas sykehus).

Barnevogner og bilseter: 
 
Disse kan ikke taes med inn i garderoben, så vi ber dere om å ikke la verdisaker ligge i vognene. Barnevogner kan parkeres i gangen utenforgarderobene. Men pass på at de ikke står i veien for kontorer og dører.Hygiene 

Alle må foreta grundig kroppsvask (med såpe) før de går i bassenget. Dette gjelder ikke de aller minste babyene (3 mnd til 6 mnd), men det kan allikevel være lurt å ta de med i dusjen for å venne de til vannet. Hvis alle er flinke til dette, så slipper vi at det blir så mye klor i vannet!

Husk å ta med håndkle eller badekåpe til barna slik at de ikke blir
kalde før de skal i vannet!


Når det gjelder badetøy, må alle babyer enten ha på seg badebleie, eller badebukse som er tett på lårene (slik at eventuelle uhell ikke lekker ut i vannet). Hvis babyen tisser i vannet, så er ikke dette noe problem.
Skulle det skje andre ting så må de tas opp av vannet og skiftes på. Gulping i vannet er ikke noe problem.

Ellers så anbefaler vi normalt badetøy, er dere usikre på om badetøyet dere har er egnet, så spør oss :) 
 
Når det gjelder badetøy med innebygde flyteelementer, så anbefaler vi ikke dette!


OBS! da vi har vi ikke har så store garderober på Sunnaas, kan det være
lurt å være ute i god tid, slik at dere er klare når timen starter.


Vær vennlig å rydd opp gamle bleier og annet søppel og kast det på egnede steder i garderoben.Bilder og film  

Hvis dere har lyst til å filme eller ta bilder i bassenger, så er dette stort sett ikke noe problem. Men hør med de andre foreldrene på kurset ditt om det er greit, eller be oss instruktørene om å gjøre dette for dere påbegynnelsen av kurset. Vi ber også om at det ikke blir lagt ut bilder av andres barn på f.eks facebook.


Søsken og annen familie som vil se på 

Søsken er velkommen til å se på, men kan i utgangspunktet ikke være med i vannet. Skulle det være spesielle situasjoner eller andre grunner til at dere må ha med søsken i vannet, så gi beskjed så løser vi dette.

Familie og venner må gjerne være med å se på, og i vannet. Men det er fint hvis det ikke er med mer enn 2 stk i vannet med hver baby. Hvis det er stort oppmøte på noen kurs, så kan den ene forelderen bli spurt om å være på kanten slik at det blir plass til alle i vannet (dette gjelder særlig varmebassenget på Sunnaas da dette er ganske lite). 


 
 
 Sykdom 
 
Generelt så sier vi at så lenge barna er i relativt god form og humør, så er det ingenting i veien for å komme på svømming. Lett forkjølelse går helt fint. Det er allikevel noen unntak.

Barna kan ikke svømme hvis:

- De har feber eller er i generelt dårlig allmenntilstand (med unntak hvis det er fordi de de får tenner eller pga vaksine)

- Hvis de har smittsomme sykdommer som oppkast, diare,barnesykdommer osv.
 
Ved oppkast og diare er det fint om barna ikke kommer på svømming før det har gått 24 siden sist de kastet opp eller hadde diare.

Hvis ditt barn har en diagnose/tilstand/sykdom som du er usikker på om de kan bade med, så spør enten fastlegen din eller helsesøster.


Førstehjelp og livredning 

Alle våre instruktørene er trent i førstehjelp og livredning både på barn og voksne. Hvis dere som foreldre ønsker å lære mer om førstehjelp og HLRpå barn/voksne, så ta kontakt – vi holder gjerne kurs!

 

Vi skal gjøre det vi kan for at du og ditt/deres barn vil få et trivelig møte med det våte element i regi av Delfin svømme- og livredningsklubb Nesodden!

 
 Merk at det kan ta litt tid for oss å rekke å svare på alle mailene (normalt mellom 5-7 dager), siden Delfin SLK er en dugnadsklubb, og vi alle har faste jobber ved siden av. 
 
Men om de vil bli tatt i kronologisk rekkefølge, så om du har sendt en mail, så vil den bli sett på så raskt som mulig. Vi sender ut bekreftelse på mottatt påmelding når den er registrert :) 
 
 
 
Her kan du finne en liste med sanger vi ofte bruker på svømmekurs, så kan de som har lyst til øve litt hjemme også!  
 
 Les disse sidene før oppstart! Her står det mye lurt som du kanskje lurer på! 
 
Har du sett videoene våre på facebook?? Hvis ikke kan du se de her!  
 
 
Send gjerne mail om det er noe som er uklart eller dere lurer på, men husk å skrive hva det gjelder, og hvilket kurs det gjelder.
 
 
 
 
 
 
        HTML Counter
Har besøkt våre sider
 

julaugust 2019sep
mationtofr
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930311
2345678
:: Se all oversikt i stor kalender ::
Logg inn    Du er utlogget
  |  [ Min Konto ]   [ Registrer ]
Besøkende på siden nå: 1